Hoe worden bruidsmeisjes gekleed?

maandag 14 december 2020 - 09:12 uur

Het bruidsmeisje is in het leven geroepen door de romeinen. De romeinen gebruikte de bruidsmeisjes als afleidingsmanoeuvre om kwade geesten weg te houden van het bruidspaar. Volgens de romeinen konden de geesten van ex-geliefden of afgewezen mannen de bruiloft ook verstoren, daarom zijn de bruidsmeisjes net zo mooi gekleed als de bruid. De geesten raakte volgens de romeinen in de war omdat beide zoveel op elkaar leken. De oorsprong is erg romantisch. We houden nog steeds vast aan de traditie, maar er is wel het een en ander veranderd.


Word jij een bruidsmeisje? Een vrouw die de bruid tijdens het huwelijk assisteert wordt een bruidsmeisje genoemd. Bruidsmeisjes ondersteunen de bruid zowel op emotioneel als op praktisch vlak. Een bruidsmeisje is vaak een ongehuwd familielid of vriendin. Wanneer je een bruidsmeisje bent, betekent dit niet alleen dat je in een mooie jurk bloemblaadjes moet strooien. Ben jij gevraagd als bruidsmeisje en wil je weten wat er van je verwacht wordt? Een enorme eer dat is het zeker, maar vergis je niet. Een bruidsmeisje heeft belangrijke werkzaamheden tijdens de grote dag. Wie brengt de ringen? Jij bent degene die de ringen brengt waarschijnlijk.

Goed geklede bruidsmeisjes

Vroeger zagen de bruidsmeisjes er bijna exact hetzelfde uit als de bruid. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Toen de angst voor geesten afnam werd de kleding anders. Er zijn vaak meerdere bruidsmeisjes op de bruiloft. De jurk moet dus afgestemd worden op de andere bruidsmeisjes en de bruid. Tegenwoordig bepaalt de bruid vaak wat er gedragen wordt, maar kan de keuze later ook goedkeuren. De bruid zal ervoor zorgen dat de jurken qua kleur en pasvorm prima bij je past. Degene die trouwt wil natuurlijk wel naast goedgeklede bruidsmeisjes op de bruidsfoto's staan. Je hoeft dus niet te stressen, want ook jij zal er fantastisch uitzien tijdens de bruiloft. Wanneer de bruid specifieke wensen heeft dan is het gebruikelijk dat zij de bruidsjurken betaald, maar in vele gevallen betalen bruidsmeisje zelf voor de jurk. Houdt dus rekening met de kosten wanneer je gevraagd wordt als bruidsmeisje. Bruidsmeisje zijn is natuurlijk super leuk, maar het is ook niet de bedoeling dat je bankroet raakt door de keuze van de jurk.

Het is zover. Jouw dierbare gaat trouwen met haar grote liefde en jij hebt de eer om haar te assisteren op deze grote dag. Als bruidsmeisje ben je dus één van de belangrijkste personen van de bruid. Je hebt als bruidsmeisje veel taken, dus ook al voordat de bruid naar het altaar loopt. Deze taken verschillen nogal van elkaar. De bruid kan vragen om hulp bij het uitzoeken van de bruidsjurk of het organiseren van het vrijgezellenfeest van de bruid organiseert. Je helpt de bruid met aankleden, je zorgt dat de jurk goed zit en houdt de sleep omhoog bij vieze ondergronden en natuurlijk trappen, want anders valt de bruid. Daarnaast zorg je er ook voor dat de sleep goed zit voor de bruidsfoto's. Naast deze taken ben je ook een helpende hand voor de ceremoniemeester, bedank je de gasten en ondersteun je de bruid op emotioneel vlak.

Bruiloftskleding voor je kind vind je bij Amor kinderbruidskleding!