Verschil mobiel abonnement & sim only

dinsdag 14 juli 2020 - 13:07 uur

Aanbiedingen om een abonnement af te sluiten om maandelijks te kunnen internetten en of een GSM aan te schaffen, kan vrijwel makkelijk. Hierbij is het de kunst na te gaan in hoeverre een deal het beste bij je past en welke het gunstigste is. Heel belangrijk is dat je bij sommige abonnementen wel rekening moet houden dat de financiƫle instelling een oogje in het zeil houden. Stel dat je een maand mist om af te lossen kan dit voor negatieve financiƫle gevolgen zorgen. Het is dus je aangeraden om genoeg informatie tot je te nemen en een wijs besluit te nemen.

Welke soorten abonnementen zijn er?

Kiezen voor de juiste!

Voordat we kijken naar de voor- en nadelen van de verschillende typen abonnementen is het goed om een verdeling te maken tussen twee typen. Deze twee typen zijn een sim only abonnement en een Mobiel abonnement. Een sim only abonnement is een pakket welke service providers aanbieden, die bestaat uit een sim met een aantal bel minuten en MB's die je per maand op krijgt. Een mobiel abonnement is een pakket waarbij de kosten voor een mobiele telefoon ook in verwerkt is. Welke van de twee het beste bij je past, zul je zelf moeten uitmaken, omdat dit afhangt van persoonlijke omstandigheden. Om een goed beeld te hebben over de verschillende aanbiedingen is het altijd goed om eerst te weten wat ze allemaal inhouden.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Mobiele abonnement

Het voordeel van een mobiele abonnement is dat jij kan kiezen uit de nieuwste mobiele telefoons. Als je behoefte hebt aan een nieuwe telefoon en je hebt op het moment niet genoeg cash dan komt deze optie je goed uit. De meeste mobiele abonnementen komen met een pakket waarbij het 4G netwerk in verwerkt is, je kunt hiermee sneller op het internet surfen. Het nadeel is dat een mobiele abonnement nu gerekend wordt tot een lening en geregistreerd wordt in het BKR rapport, dat gehanteerd wordt voor het sluiten van een lening of een hypotheek.

Sim-only abonnement

Het voordeel van een sim only abonnement is dat de kosten ten opzichte van de mobiele-abonnement relatief lager is. Dit heeft alles te maken met het feit dat er geen kosten voor een mobiele telefoon doorberekend is, zoals dat wel het geval is bij een mobiel-abonnement. Een ander voordeel is dat indien je een telefoon wil aanschaffen je niet enkel uit de collectie van de provider kunt kiezen. Doordat je zelf je telefoon bekostigt ben je daar vrij in. De nadelen die een sim-only abonnement met zich meebrengen is dat je je sim, alleen in een sim lock vrije toestel kan zetten, indien het geen sim Lock vrije toestel is dan zal je het niet kunnen gebruiken. Ook als je mobile telefoon defect raakt, kun je met de diensten van een sim-only abonnement geen nieuwe toestel aanvragen.

Waarop moet je zeker letten!

Ga je binnenkort een abonnement afsluiten, dan is het beter om de verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Neem op basis daarvan een goed besluit.