Alle voordelen van een donzen dekbed op een rijtje

woensdag 27 mei 2020 - 16:05 uur

Reeds een behoorlijk aantal jaren kan er worden vastgesteld dat mensen houden van het gebruik van een donzen dekbed. Het lijkt er bovendien zelfs naar uit te zien dat die populariteit de voorbije jaren alleen maar verder is toegenomen. Wat maakt een donzen dekbed nu in de praktijk zo interessant en op welke voordelen kunt u exact rekenen? Wij zochten het voor u uit en hebben onze bevindingen hier op deze pagina op een rijtje gezet.

1.) Een donzen dekbed is vederlicht

Van dons is bekend dat ze tot de lichtste vullingen voor dekbedden op de markt behoort. Een donzen dekbed kenmerkt zich in de praktijk dan ook door een combinatie van een groot vermogen om warmte vast te houden samen met een beperkte, vereiste hoeveelheid aan vulling voor in het dekbed. Dit zorgt er voor dat een donzen dekbed eigenlijk het dekbed bij uitstek is om te gebruiken tijdens bijvoorbeeld de herfst- en wintermaanden. Doen we even de vergelijking met een dekbed welke is gemaakt van wol? Dan kan er worden vastgesteld dat er tussen beide exemplaren toch al snel een verschil in gewicht van ongeveer één kilo kan worden vastgesteld. Het feit dat er een behoorlijke hoeveelheid aan lucht tussen de dons zit zorgt er voor dat er een zeer behaaglijk gevoel zal ontstaan. Ook deze lucht wordt namelijk door de lichaamswarmte opgewarmd.

2.) Een donzen dekbed voelt heerlijk zacht aan

Het spreekt voor zich dat het slaapcomfort voor de meeste mensen van cruciaal belang is. Op het ogenblik dat u de keuze maakt om gebruik te gaan maken van een donzen dekbed zult u kunnen vaststellen dat dit slaapcomfort altijd zo optimaal mogelijk kan worden gehouden. Een donzen dekbed voelt namelijk niet alleen lekker zacht aan, daarnaast valt ze ook gewoon heerlijk om u heen. Dit zorgt er voor dat u de aanwezigheid van het donzen dekbed nauwelijks zult voelen. Let wel, in de praktijk is het zo dat ganzendons dekbedden over een aanzienlijk groter volume beschikken in vergelijking met eenden dons gevulde dekbedden. Dit eenvoudigweg omdat de dons-vlok en de veer van de gans aanzienlijk groter is dan deze van een eend. Voor beide soorten dons geldt in de praktijk wel dat ze erg licht zijn en comfortabel aanvoelen.

3.) Dons is een natuurlijke vulling

Eveneens voor veel mensen van cruciaal belang om te weten is het feit dat dons een natuurlijke vulling is. Dons is dan ook afkomstig van eenden en ganzen. Het betreft hier een natuurlijk materiaal welke niet alleen over uitstekend isolerende, maar tevens ook over vochtregulerende eigenschappen beschikt. Dons staat er bovendien om bekend een materiaal te zijn welke relatief weinig vocht opneemt. Dit zorgt er voor dat ze geen gunstige leefomgeving vormt voor de aanwezigheid van huisstofmijt. Bovendien is het zo dat een donzen dekbed gebruiken er voor zal zorgen dat u nooit echt een broeierige warmte zult ervaren. Een donzen dekbed is ook verkrijgbaar als 4 seizoenen dekbed. In ieder geval mag het duidelijk zijn, ook het natuurlijke karakter waar een dekbed van dons over beschikt maakt ze in de praktijk het overwegen nog eens extra interessant