Op kamers? Hier moet je aan denken bij het inrichten!

woensdag 12 december 2018 - 09:12 uur

 Spannend! Je bent begonnen met studeren en gaat binnenkort ook op kamers. Het is een bijzondere maar vooral ook leuke tijd; de kinderkamer waar je bent opgegroeid voelt opeens achterhaald en het is tijd om een plekje voor jezelf te vinden en in te richten. Kun je wel wat tips gebruiken bij het inrichten van jouw nieuwe studentenpaleisje? We’ve got your back! In deze blog zetten wij onze beste tips op een rij zodat jij goed voorbereid jouw nieuwe stulpje kunt inrichten. Waar moet je op letten? Wat is slim en wat juist niet? Lees snel verder voor het antwoord op deze en meer vragen!

Speel met de indeling van je kamer op papier
Voor je enthousiast aan de slag gaat met het echte werk, is het slim om eerst even op papier te spelen met de indeling van je kamer. Teken je kamer op een vel en ga vervolgens de meubels erin zetten. Door te schetsen wat je voor ogen hebt, krijg je een duidelijk beeld van wat kan en wat niet. Natuurlijk valt alles in het echt altijd weer anders uit, maar wanneer je dit ‘voorwerk’ doet, heb je wel grofweg een beeld van het uiteindelijke resultaat. Bovendien kun je op papier natuurlijk veel makkelijker de bank of het bed van de ene naar de andere kant van de kamer verplaatsen - in het echt is dat toch wat meer gedoe.

Licht = optisch groter
Misschien ben je groot van van donkere kleuren en zou je de muren het liefst gitzwart verven, maar… Wacht! Een gemiddelde studentenkamer is qua oppervlakte vaak aan de kleine kant, wat betekent dat je natuurlijk zo goed mogelijk wilt omgaan met de beschikbare ruimte. Houd in gedachten dat lichte kleuren een ruimte optisch groter laten lijken. Als je wilt voorkomen dat je kamer nog kleiner lijkt dan deze is, is het dus slim om te kiezen voor pasteltinten of wit in je inrichting.

Doe een rondvraag onder familie / vrienden voor meubels
Verhuizen is duur, maar gelukkig kun je ook goed besparen op veel dingen! Nieuwe meubels zijn leuk, maar voor je al je spaargeld er doorheen gaat jagen is het handig om even bij familie en vrienden te peilen of zij nog meubels overhebben die jij mag hebben. Zo bespaar je flink wat geld! Oude gordijnen, een bed en bankje of kasten - alles bij elkaar tikt het flink aan wanneer je dit nieuw aanschaft. Zodra je wat langer op jezelf woont en misschien wat meer gespaard hebt, kun je altijd nog je eigen spullen kopen.

Met dank aan Ventana zonwering De Meern