De keuze voor een vloerkleed

dinsdag 11 september 2018 - 09:09 uur

Je bent net verhuisd naar je nieuwe stulpje, alles is mooi ingericht, maar je hebt toch nog het idee dat er wat mist in je nieuwe huis. Iets wat ervoor zorgt dat je je echt thuis voelt en wat een warme sfeer geeft. Heb je al eens gedacht aan een vloerkleed? Die zijn er in zoveel verschillende soorten maten, kleuren en vormen, dat er sowieso wel een geschikte tussen zit voor bij jou in je woonkamer, slaapkamer of welke ruimte dan ook.
 

Hoogpolig tapijt

De naam zegt het al, hoogpolig tapijt, een tapijt dat lekker dik is. Doordat deze vloerkleden zo dik zijn geeft het een warme uitstraling. Je kan hier zelfs lekker op relaxen. Leg hem voor de openhaard met een paar grote zachte kussens erbij en je kan de hele avond uitrusten met een goed glas wijn en een boek in je handen. Bij een hoogpolig tapijt kan je er qua kleur ook voor kiezen om meerdere kleuren in het tapijt terug te laten komen. Dit ziet er misschien wel een beetje druk uit, maar tegelijkertijd ook erg gezellig.
 

Vintage uitstraling

Tegenwoordig is het weer helemaal in. Laat oude stijlen uit de jaren 60/70/80 weer terug komen in jouw interieur. Dit kan je doen door oudere meubels in jouw huis te plaatsen, maar om het echt af te maken kun je ervoor kiezen om een vintage tapijt neer te leggen. Bij vintage denk je natuurlijk al snel aan donkere en saaie kleuren, maar dit is niet helemaal waar. Er zijn heel veel tapijten met een vintage uitstraling die wel veel kleur bevatten.
 

Vlekgevoelig tapijt

Heb je een gezellig huis waar ook kleine kinderen rondlopen? Dan zou je denken dat het niet slim is om een vloerkleed te nemen vanwege de gevoeligheid voor vlekken. Hier zijn dus wl opties voor! Er bestaan namelijk tapijten en deze zijn gemaakt van Nieuw-Zeelandse wol. Doordat deze wol best vettig is, hechten eventuele vlekken zich moeilijk aan de wol. Een perfecte uitkomst voor een huis met speelrijke kinderen toch?