Een pet, functioneel en modebewust

woensdag 18 oktober 2017 - 11:10 uur

Een heleboel producten krijgen tegenwoordig meer dan één functie. Niet alleen de praktische maar ook modieuze kant komt dan vaak aan het licht. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleding soorten zoals een pet. Hoewel een pet vroeger écht iets was dat praktisch moest zijn is het dat allang niet meer. Een PETTEN zijn tegenwoordig een deel van je outfit. Sterker nog het zegt soms zelfs wat over de subcultuur waar jij toe behoort. Ga maar eens na dat iemand die skateboard en iemand die festivals bezoekt allebei een pet kunnen dragen maar allebei tot een hele andere cultuur behoren. Zelfs door dezelfde pet op een andere manier te dragen kunnen mensen al een ander beeld van je krijgen. Een pet heeft vaak ook een logo. En ook dit logo is cruciaal of het bij jouw outfit past.

 

Iedereen heeft zijn eigen stijl en er is ook niet zo iets als een foute of goede stijl. Zorg er alleen wel voor dat als je een stijl kiest, het ook compleet is. Je outfit moet namelijk corresponderen met wie jij bent als persoon. Als jij voor de hipster stijl gaat wil je geen Dedicated fitness cap op je hoofd hebben.

 

Hoewel een pet dus echt een mode accessoir is geworden kan je nog steeds genieten van de functionele eigenschappen hiervan. Ben jij nou iemand die echt van buiten houdt en bevind je je hier uren per dag dan is het vooral in de zomer geen slecht idee om een pet te dragen. Je hoofd is namelijk wat het meest in de zon is en het meest verbrand. Om later ernstige gevolgen zoals huidkanker te voorkomen is het ten strengste aanbevolen om je hoofd goed te bedekken.

 

Zowel een pet als een cap hoef je tegenwoordig niet meer in een kleding winkel te kopen. Je kan gewoon online de pet kopen die bij jou past.