Hoe werken kleurlenzenen?

vrijdag 14 april 2017 - 10:30 uur


De mogelijkheid om uw oogkleur te veranderen door simpelweg
kleurlenzen te dragen, wordt steeds populairder. Veel mensen doen het voor de lol en hebben geen idee hoe gekleurde contactlenzen werken. Als je nieuwsgierig bent hoe kleurlenzen werken, lees dan verder en ik zal u precies vertellen hoe gekleurde contactlenzen werken.

 

Het concept van gekleurde contactlenzen is om de iris met een nieuwe kleur te dekken. In het algemeen zijn gekleurde contactlenzen er in twee varianten; dekkende kleuren en tinten om de oogkleur te versterken. Beide ontwerpen werken goed, afhankelijk van de kleur van de iris die ze moet bedekken. Een geweldige functie van gekleurde lenzen is dat ze nooit precies hetzelfde eruit ziet op een persoon als ze doen op een ander iemand.

Ondoorzichtige lenzen zijn bedoeld om de kleur van een oog volledig te veranderen. Opaque lenzen kunnen worden gebruikt om groene ogen, blauwe of bruine ogen te veranderen. Ze hebben meestal een duidelijke pupil opening in het midden van de lens en een zware kleur over de iris gebied. Afhankelijk van de stijl van de lens en de gekozen kleur, textuur en tint van kleur zal variëren. Bijvoorbeeld een Acuvue 2 ondoorzichtig blauw is heel anders dan een Freshlook blauw.

Color Enhancer contactlenzen worden gebruikt om een ​​bestaande oogkleur te versterken of zijn tint iets te veranderen. Enhancers een lichte tint die variëren van de kleurlens die volledige oogkleuren bedekken, de lens zit eenvoudigweg over de buitenrand van de iris. Een zee groene enhancer dragen op een groene oog zal een helder groen en heel natuurlijk effect geven. Diezelfde lens op een bruin oog zal waarschijnlijk geen effect op de originele kleur van de ogen hebben.


Een nieuw concept in oogkleur verbetering is de equinox lens. Deze lens heeft gewoon een zwarte ring rond de buitenkant van de iris. Deze eenvoudige functie voegt een betoverende effect aan iedereen met de bestaande oogkleur  en ziet er volledig natuurlijk uit.

De gekleurde lenzen zijn ontworpen als een ​​leuke accessoire. Verander je oogkleur op basis van uw stemming, outfit, make-up, of plannen. Het is zelfs mogelijk
kleurlenzen op sterkte te dragen, maar ongeacht hoeveel plezier je eraan hebt moet je niet vergeten om uw ogen en kleurlenzen de juiste zorg te geven en is hygiëne uiterst belangrijk. Volg het advies van uw optometrist of opticien over welke lenzen het beste zullen werken voor u en hoe ermee om moet gaan.