Het effect van Botox tegen hoofdpijn

dinsdag 04 april 2017 - 12:04 uur

In Nederland heeft ongeveer 75% van de bevolking wel eens last van hoofdpijn. Dat is in verhouding erg veel. Helaas zijn er weinig medicijnen gevonden die voor iedere klacht goed werken en dus ook de patiënt goed helpen. Gelukkig bestaat er een andere optie, waar veel mensen nog niet zo veel over weten. Al staat Botox namelijk vooral om zijn cosmetische doeleinden bekend, wordt deze injectable ook steeds vaker gebruikt om hoofdpijn te verminderen of zelfs compleet te laten verwijderen. Er zijn namelijk een aantal patiëten die claimen dat dit echt werkt. Daarom is er ook een onderzoek naar de werking van Botox tegen hoofdpijn gestart. Al zijn er nog niet veel feiten gevonden is het mede door dit onderzoek wel duidelijk geworden dat deze hoofdpijnpatienten verbeteringen hebben ondervonden.

 

Het is een vrij eenvoudige behandeling. De cosmetische arts zal ervoor zorgen dat er twee Botox injecties worden geplaatst aan beide kanten van je hoofd. Dit zorgt er dan voor dat je niet alleen stimulatie zult krijgen aan de kant waar je vaak hoofdpijn ervaart, maar zal je ook gaan voorkomen dat de hoofdpijn aan de andere kant zal gaan zitten. Daarom wordt vaak ook wel eens besloten om de schouders, slapen en het voorhoofd te behandelen om er voor te zorgen dat de spanning af gaat nemen. Zo verminder je dan ook de kans op hoofdpijn.

Je kunt het effect van de Botox behandeling tot wel tien dagen zien, maar zal wel direct verschil gaan merken wat betreft spanningen. Er is dan wel een kans aanwezig dat het behandelde gebiedje licht op gaat zwellen of dat er een kleine blauwe plek gaat ontstaan. Je hoeft je daarover geen zorgen te maken, omdat deze na enkele dagen vanzelf zullen verdwijnen. Een voordeel van de behandeling is dat zichtbare lijntjes ook meteen zullen verdwijnen, waardoor je een frissere blik krijgt.