Hoe draag je een halterjurk in 2017?

woensdag 11 januari 2017 - 09:01 uur

De halterjurk hebben we sinds de zomer van 2014 nauwelijks teruggezien in de modenbladen. Maar heb jij er een in je kast hangen? Gooi hem dan niet weg! De halterjurk is een tijdloos item en lijkt op sommige gebieden zijn opkomst weer te maken. Ook in combinatie met andere trends kan deze jurk een aanwinst zijn voor de fashion looks in 2017.

Bruidsmode

Vooral in de bruidswereld lijken halterjurken een echte trend te worden. Onder andere op de Bridal Fashion Weeks van New York en Barcelona waren halterjurken op de catwalk te zien, ook in veel bruidsmode bladen kwam deze trend weer terug. Veel halterjurken hebben een lage rug, wat een sexy en glamoureuze uitstraling geeft. De voorkant is daarentegen vaak hooggesloten waardoor het een wat meer traditionele look krijgt. De combinatie van klassiek en sexy is vaak wat een bruid zoekt en daarom zal deze jurk veel gezien worden in 2017.

Casual mode

Ook als je niet gaat trouwen komend jaar kan de halterjurk onderdeel blijven van je collectie. In de meer casual fashionshows is de halterjurk niet per se terug te zien als trend op zich, maar wel als onderdeel van andere looks. Trends die veel terug te zien zijn op de catwalks zijn bijvoorbeeld:

·         Strepen: Dik, dun, horizontaal, verticaal, het maakt allemaal niet uit. We zien strepen terug op allerlei items, van broeken tot hoeden. Heb je dus een gestreepte halterjurk? Dan zit je zeker goed voor het voorjaar van 2017.

·         Kuit lengte: Een andere trend in opkomst is het afsnijden van rokken en jurken rond de kuit. Waar in 2016 jaar veel jurken werden afgesneden net onder of net boven de knie, zien we dat ze in 2017 doorlopen tot het midden van de kuit. Perfect voor in de lente, ook met een halterjurk.

·         Zachte kleuren: We zien dit voorjaar veel kleuren terug en dan vooral zachte kleuren. Voorbeelden van kleuren die in veel fashionshows te zien waren zijn kale, niagara en primrose. Halterjurken in die kleur, of met accenten van die kleuren, zullen dus zeker gedragen kunnen worden komend jaar.

Ondanks dat de halterjurk dus niet de nieuwe trend van 2017 lijkt te worden zijn er wel degelijk genoeg redenen om hem uit de kast te halen. Draag hem in de nieuwe kleuren van het seizoen of met een ander fashion item en het zal gegarandeerd passen bij de mode van 2017.