De perfecte pump

dinsdag 01 september 2015 - 09:09 uur

De perfecte pump

Iedere vrouw die wel eens hakken draagt weet waar ik over praat: blaren, samengeperste tenen en opgezwollen voeten waar je bijna niet meer op kan staan. We hebben na een avondje stappen op die ber sexy killerheels onszelf allemaal wel eens afgevraagd why-oh-why doen we onszelf dit in hemelsnaam aan?! Stiekem weten we het wel, want eerlijk is eerlijk; pumps zijn elegant en bovenal voel je je er super vrouwelijk (lees: sexy!) door. Niet iedere pump loopt even beroerd. Ook jij kunt de ideale pump vinden. Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat shoppen voor pumps.

Waar let je op?
Het is fijn om te weten voor welke gelegenheid je de pumps wilt kopen. Wil je ze naar het werk kunnen dragen, naar een bruiloft of naar een zitfeestje? Wanneer je de gelegenheid duidelijk hebt, kun je gericht de stad in gaan om d perfecte pump te kopen.

Gelegenheid
Ik ga er even van uit dat je de pumps dagelijks wil dragen. Hier komt net iets meer bij kijken dan een pump voor een zitfeestje. Indien je de hele dag op de pumps moet rennen en vliegen is het van belang dat de pumps als gegoten zitten en de hakhoogte geen vijftien centimeter bedraagt. Het beste kun je in dit geval gaan voor een basic pump. Kies in dit geval ook niet voor al te veel bandjes en riempjes omdat deze pijnlijk kunnen zijn.

Hakhoogte

Het is goed om te kijken naar de hak. Hoeveel centimeter is de hak? Welke vorm heeft de hak? Indien je van plan bent om er urenlang op te lopen kun je beter voor een lagere en stevige hak gaan. Een stilettohak is vaak de grote boosdoener voor dames op hakken. Je blijft ermee tussen ieder willekeurige stoeptegel hangen en vergroot de kans op omzwikken. Een plateauzool daarentegen kan wonderen doen voor het comfort tijdens het lopen.

Ga voor leer!
Last but not least; het materiaal van de pump is erg belangrijk voor het comfort. Ga altijd voor leer! Hierdoor krijg je geen glijdende zweetvoeten. Leer neemt namelijk vocht op en zorgt ook voor een prettige pasvorm.

Een goed voorbeeld van draagbare pumps zijn de pumps van Gabor en Pikolinos. Beide merken zijn fraai vormgegeven en gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige schoenen die de perfecte pasvorm garanderen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je last krijgt van je voeten!

Draag jij vaak pumps? Waar let jij nu op als je pumps koopt? Laat het ons weten in een reactie onder de blogpost.