Een goede eerst indruk maken als man zijnde? Lees deze 5 tips

woensdag 26 augustus 2015 - 13:08 uur

Een goede eerst indruk maken als man zijnde?  Lees deze 5 tips

Overal waar je komt is de eerste indruk ontzettend belangrijk. Of dat nu op een date  of op een sollicitatiegesprek is, een eerste ontmoeting zegt al veel over een toekomstig scenario. Veel mensen denken dat alleen vrouwen zich vaak zorgen maken over een eerste afspraak en dat mannen daar veel makkelijk in zijn. Toch is dat niet zo, want mannen vinden het ook wel degelijk belangrijk om goed voor de dag te komen op een eerste afspraak. Enkel rest de vraag: hoe kan je daarvoor zorgen? In dit artikel lees je hoe je als man zijnde een goede eerste indruk kunt achterlaten.

1.       Effen kleding

Gestreepte of geblokte kleding komt vaak erg druk over. Het is beter om effen kleding te dragen. Dit kan in de vorm van een casual overhemd met een bruine broek of een donkere spijkerbroek. Indien je een driedelig pak aantrekt moet je ervoor zorgen dat 2/3 onderdelen effen zijn, dus de das, het overhemd of het pak zelf.

2.       Juiste kleur sokken

Veel mannen zien de sokken nog weleens over het hoofd, maar ook dit is wel degelijk belangrijk. Het beste is om de kleur van de sokken aan te passen aan het outfit wat je aantrekt. Helemaal bij  pakken zijn de sokken een belangrijk onderdeel. Probeer hier ook niet teveel van af te wijken, want ook dit kan verkeerd overkomen.

3.       Gepoetste schoenen

Nette schoenen over jouw kostuum maken het plaatje compleet. Het is belangrijk dat je schoenen aantrekt die passen bij je outfit. Ook moet je ervoor zorgen dat je schoenen goed gepoetst en dat er geen vlekken, viezigheid of lelijke vegen op zitten.

4.       Frisse verschijning

Kleren maken de man wordt er weleens gezegd, maar een frisse uitstraling is ook belangrijk. Ga van tevoren even douchen, zorg dat je goed geschoren bent en dat je haar netjes gekamd zijn. Wanneer je mooie kleding aan hebt, maar er het uiterlijk er verder onverzorgd uitziet kan dit ook afschrikken.

5.       Leuke accessoire

Last but not least is een leuke accessoire ook geen overbodige luxe. Veel mannen dragen vaak een stoer herenhorloge om extra indruk te maken. Anderen gaan voor een bijpassende riem of een hippe zonnebril. Al met al zijn deze punten belangrijk voor mannen om een goede eerste indruk achter te laten.