5 redenen om online te gaan shoppen

donderdag 16 juli 2015 - 17:07 uur

5 redenen om online te gaan shoppen

Vandaag de dag speelt internet steeds een belangrijkere rol in ons leven. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. De hele dag zitten we op social media, zoeken we informatie op of zijn we op zoek naar de laatste aanbiedingen. Het is daarom ook niet vreemd dat er ook steeds meer producten online worden gekocht en dat fysieke winkels nu serieus concurrentie krijgen van online webwinkels. In dit artikel worden er 5 redenen gesproken waarom dat zo snel is gegaan en waarom online shoppen zo populair is geworden.

1.       Overal toegankelijk

De grootste reden dat online shoppen zo populair is geworden, is dat je dit in principe op elke locatie kunt doen. Of het nu thuis op de PC is of in de bus op je mobiele telefoon. Ook kun je op ieder gewenst tijdstip shoppen, want webwinkels zijn 24/7 open en daardoor kun je ook midden in de nacht je artikel bestellen.

2.       Kortingscodes

Een andere reden is de opkomst van kortingscodes. Websites als www.shopfish.nl is een website dat kortingscodes aanbiedt voor diverse grote warenhuizen. Je meldt je dan aan via die website en dan kun je door middel van een code deze invoeren op de desbetreffende webwinkel. Zo bespaar je weer enkele euro’s op je aankoop.

3.       Thuis laten bezorgen

Indien je eenmaal een aankoop hebt gedaan, kun je deze heel gemakkelijk thuis laten bezorgen. De meeste webshops bieden die mogelijkheid al aan, maar er is ook de mogelijkheid om zelf een datum en tijdstip te kiezen. Op die manier weet je zeker dat jezelf het pakketje krijgt overhandigd.

4.       Geen lange rijen

Omdat je kunt shoppen vanuit je stoel, hoef je niet meer te wachten in lange rijen voor de kassa. Dit bespaart je een hoop gestress en tijd. Met een paar drukken op de knop kun je al het gewenste artikel aanschaffen zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen.

5.       Veilig betalen

Tegenwoordig bieden veel webshops meerdere betalingsmogelijkheden aan. Dus of je nu meer iDeal of een creditcard wilt betalen, het kan allemaal. Ook kun je dit heel veilig doen, want de meeste webwinkels zijn in het bezit van een keurmerk. Dat betekent dat de webwinkel als veilig en betrouwbaar wordt gezien. Een rustgevend gevoel voor jou als klant.