Modenieuws: zo onvoorspelbaar als wat

dinsdag 09 juni 2015 - 09:06 uur

Modenieuws: zo onvoorspelbaar als wat

Het volgen van Modenieuws kan vaak een aparte ervaring zijn. Er gebeurd namelijk zoveel op een dag dat een trend elke dag wel geboren kan worden, maar ook weer vernietigd. Steeds vaker zien we dat een trend korter meegaat dan eerde normaal was. Vroeger werd een trend gecreŽerd door grote modebladen zoals de Vouge, maar nu hebben ook individuen invloed. Kijk bijvoorbeeld naar het groeiende aantal blogs dat door jonge dames wordt gemaakt.

Wat voor invloed heeft dit gehad op modenieuws?

De impact op de sector was verrassend, mede door de grote concerns zoals Zara. Zij waren in staat om telkens weer deze trends op te pakken en deze in korte tijd te fabriceren en distribueren. Naast de Zara zijn er natuurlijk ook andere firmaís die dit konden doen, zoals de H&M en Primark. Deze concerns hebben vaak een eigen afdeling die modenieuws in de gaten houden om zo telkens weer op deze trends in te springen. Er zijn zelfs heuse social media tools die gebruikt worden door deze bedrijven om de nieuwtjes te kunnen bijbenen.

Modenieuws en fashion bloggers

De komst van de hedendaagse fashion blogger heeft veel veranderd in de modewereld. Het is namelijk erg lastig om, door het grote aantal, de beste trends uit te kiezen. Daarnaast ontstaan er steeds meer stromingen waardoor het lastig kan zijn om voor een groot publiek kleding te fabriceren. Dit is dan ook de reden dat steeds meer grote merken zich gaan focussen op landen waar vaak nog wťl van een ding wordt gehouden, zoals bijvoorbeeld China. Merken zoals Louis Vuitton en Channel springen massaal op de steeds rijker wordende Chinees die veel geeft om status. Daarmee laten ze hun thuismarkt minder in het vizier, wat niet geheel onterecht is. Kijkend naar de Europese markt worden er steeds meer kleine merken beter gewaardeerd dan de grotere concerns.