Mannenmode trends 2015

woensdag 04 februari 2015 - 16:02 uur

Natuurlijk en ingetogen, zo kun je de trends van 2015 omschrijven. Natuurlijke tinten domineren de catwalks van Londen, Rome en Parijs dit jaar. We gaan veelal combinaties zien van luxe materialen met sportieve broeken. Kijkend naar de grote merken zien we een hoop wit, beige en gebroken wit.

Overhemden en pakken

Diverse ontwerpers kamen met een nieuwe interpretatie van het pak. Dit betekent vernieuwde overhemden en colberts. De pakken zijn een combinatie van ambachtelijke en casual stijl, die op een subtiele manier zijn samengebracht. Elk modehuis komt met eigen soorten, over het algemeen zien we echter wel dat double-breasted pakken dit jaar in zijn.

Het wordt een rood jaar

Naast de conventionele witte en beige tinten is er dit jaar ook bijzonder veel rood te zien. Dolce & Gabanna en Gucci kiezen bijvoorbeeld voor rode pakken, wat erg veel lef vereist. Daarnaast gebruikt het Japanse merk Commes de Garcons een hoop rood, voornamelijk als accent kleur.

Echt waar: sandalen

Badslippers mogen weer de kast in, dit jaar beloofd het jaar van de sandaal te worden. Volgens sommige designers mogen de sandalen zelfs mee naar kantoor of andere formele gelegenheden.

Een nieuw jaar vol Denim

Denim is weer terug als vanouds. Modehuizen zoals Dior en Raf Simons gaan weer volledig op in de denim trend. In allerlei soorten en vormen is de klassieke stof ook dit jaar weer in de winkels te vinden. Andere modehuizen laten zelfs combi-outfits zien met denim, dat belooft wat dit jaar!