Steeds meer jonge vrouwen gebruiken injectables

zondag 28 december 2014 - 09:12 uur

Botox en fillers, ook wel bekend onder de verzamelnaam injectables, winnen de laatste jaren steeds meer terrein bij vrouwen, maar ook bij mannen. Deze trend komt vooral voort uit vrouwen en mannen van middelbare leeftijd, die gebruik maken van Botox en fillers om de tekenen van het ouder worden te verminderen. De injectableklinieken zien echter de laatste tijd een opmars van jonge vrouwen die deze klinieken bezoeken.

Jonge vrouwen kiezen dan voor behandelingen die er niet op gericht zijn om er jonger uit te zien, maar op het verfraaien van het uiterlijk. Een vaak uitgevoerde behandeling is het vergroten van de lippen. Deze behandeling wordt al op jonge leeftijd uitgevoerd. Sommige cliŽnten beginnen al vanaf hun achttiende jaar met het gebruik van fillers in de lippen.

Velvet Clinics in Amsterdam ziet ook steeds meer jonge cliŽnten in haar kliniek aankloppen voor het gebruik van Botox als preventieve maatregel. Hiermee voorkomen mensen op jonge leeftijd dat huidschade optreedt. Zij zijn daardoor op latere leeftijd minder vatbaar voor rimpels.

De grens voor het gebruik van injectables bij jonge mensen voor cosmetische doeleinden is vastgesteld op minimaal achttien jaar. Klinieken hebben die leeftijdsgrens als onge-schreven regel met elkaar afgesproken.

De trend van jonge mensen die iets aan hun uiterlijk laat doen met Botox of fillers zal de komende jaren nog wel verder toenemen. Het stigma dat om deze behandelingen heen hing is grotendeels verdwenen. Vooral jonge mensen maken er geen geheim van dat ze soms naar de ďprikdokterĒ gaan.