Laarzen die bij je figuur passen

woensdag 16 juli 2014 - 12:07 uur

Laarzen die bij je figuur passen

Het weer bereikt inmiddels regelmatig temperaturen boven de 25 graden en de eerste zomervakanties zijn begonnen. Je wisselt je flip flops af met comfortabele sneakers en denkt geen moment aan laarzen. De sale is begonnen en de zomerse schoenen verlaten de (online) schoenenwinkels voor zachte prijsjes. Ondertussen introduceren de eerste merken en winkels hun nieuwe collectie laarzen voor aankomende winter. Wellicht toch alvast het moment om in gedachten de heerlijke zomer even te verruilen voor de winter zodat je voorkomt dat nou juist dat ene paar laarzen dat jij graag wilt hebben niet meer in jouw maat te krijgen is? Vooral voor vrouwen die laarzen met brede schacht dragen is het nu het perfecte moment op te oriŽnteren op een paar geschikte laarzen voor komende winter.

Laarzen moeten niet alleen mooi zijn

Natuurlijk weet je welke laarzen je mooi vindt. Waarschijnlijk vind je vast wel meer dan een paar laarzen mooi. Maar dan komt het eeuwige dilemma, welke moet ik kiezen? Laat je bij dit besluit eens leiden door het feit of de laarzen wel bij je benen en figuur passen. Mocht je dikke kuiten, korte benen, dunne benen met weinig kuit of dikke enkels hebben let dan extra goed op of dat ene paar laarzen waar je helemaal lyrisch van bent ook wel bij je benen en figuur past.

Korte benen

Heb je korte benen? Zorg dan dat je laarzen draagt die het accent op de lengte leggen en het accent op de breedte vermijden. Kies dus vooral voor laarzen met een hoge hak en spitse neus. Laarzen tot hoog onder de knie versterken het lengte effect nog eens extra. Vermijd laarzen met brede neuzen en laarzen van slap materiaal. Deze leggen het accent op de breedte en laten je benen korter lijken. Draag je laarzen in combinatie met een strakke (koker)rok of jeans deze combinatie versterkt het accent op de lengte.

Dunne benen of dikke kuiten

Heb je dunne benen met weinig kuit? Kies dan voor kleurige laarzen die strak om je enkels vallen. Draag je laarzen in combinatie met een contrasterende kleur broek of legging of draag je broek in je laarzen. Hierdoor wordt het accent op de breedte gelegd en lijkt het of je vollere benen en kuiten hebt. Heb je dikke enkels? Kies dan in tegenstelling tot wanneer je korte benen hebt voor laarzen van een wat minder stevig materiaal. De schacht mag dan best wat afzakken. Ga zeker ook een recht model laars dan wordt het accent niet op de dikte van je enkels gelegd en lijken ze dunner.