De film Daglicht

vrijdag 14 februari 2014 - 15:04 uur

Daglicht, een Nederlandse film met veel spanning en een goede verhaallijn. Natuurlijk staat Nederland er om bekend dat hun films niet zo fascinerend zijn als films uit bijvoorbeeld Amerika. Maar op sommige aspecten kan deze film uitermate goed aansluiten bij de topfilms. Overigens is de films gebaseerd op de bestseller van Marian Pauw.

Verhaallijn
De alleenstaande moeder en advocate Iris moet regelmatig strafpleiten in schemerige activiteiten. Ze heeft een erg druk bestaan en heeft het daarentegen ook erg druk met haar autistische zoontje Aron die veel aandacht nodig heeft. Wanneer ze even een periode bij haar moeder Ageeth logeert komt ze achter een groot en geheimzinnig familiegeheim. Het duid er namelijk op dat ze Iris nog een broer heeft, echter heeft zij nooit van dit bestaan afgeweten. De verzwegen broer Ray blijft autistisch te zijn en zit in een tbs-kliniek. Dit omdat hij veroordeeld is doordat hij zijn buurvrouw en buurmeisje op gruwelijke wijze heeft vermoord. Na het afweten van het bestaan van haar broer Ray, trekt Iris zich aan van het lot van haar broer. Eigenlijk komt dit ook merendeels doordat ze veel overeenkomsten ziet tussen haar broer en haar zoontje Aron. In de film probeert Iris haar broer vrij te krijgen, maar door haar zoektocht heen om hem vrij te pleiten ontdekt ze onmogelijke maar toch waargebeurde geheimen van de familie.

Daglicht, de ideale film om een heerlijk avondje mee vol te maken! Deze film is zeker de moeite waard om eens een avondje lekker op de bank te hangen.

                                                                                                                  Daglicht
                                                                                                                                                                   Bron: bfdfilm.com