Gezichtsmasker

zaterdag 07 december 2013 - 14:04 uur

Heerlijk eventjes met je vriendinnen, helemaal geen planning maar lekker relaxen. Eventjes voor de goede verzorging van de huid met een heerlijk wijntje en een leuke film, wie wil dat nou niet?

Veel vrouwen zullen wel eens een keertje een gezichtmasker gebruiken. Het gezicht wordt bij dit masker heerlijk gereinigd en gehydrateerd. Na 20 minuten of langer met die masker opgezeten te hebben zal de huid heerlijk zacht aanvoelen. In principe is de handeling best gemakkelijk, het masker hoor je op het gezicht te smeren en daarna kun je heerlijk relaxen. Naar een kortdurende tijd zal de huid gevoed worden waardoor het resultaat op en top is!

Voor het masker
Wanneer je van plan bent een maskertje op te doen, dan is het wel verstandig om het gezicht goed te reinigen. Hierbij kun je gebruik maken van een reinigingsmelk of een reinigingslotion. Hierbij worden veel vuiligheden van het gezicht verwijderd waardoor het gezicht schoon begint te worden.

Na de reiniging zal je het gezicht ook moeten scrubben. De scrub zorgt ervoor dat de overige vuiligheden van het gezicht verwijderd worden. Bij het aanbrengen van de scrub kun je het mengel het beste met je vingertoppen over het gezicht verspreiden. Masseer het gezicht goed met de vingertoppen, wacht 10 minuten en spoel het gezicht daarna goed af. Voordat je nu het masker op wilt doen kun je het beste een paar minuten wachten, dit om het gezicht eventjes rust te geven.

Het masker
Er zijn verschillende soorten maskers op de markt. Hierbij kun je denken aan smeermaskers en een kant en klaar masker. Bij het kant en klare maskers spreken we over een vochtig doekje dat gevormd is naar het gezicht, wanneer je dit doekje aanbrengt zal het tegen je gezicht aan plakken. Hierdoor kunnen de voedingen en de reinigingen van het masker in het gezicht doordringen.

Uiteraard zijn er ook verschillende geuren en merken. Iedereen heeft zijn eigen smaak, hierdoor zullen veel drogisterijen een grootte keus hebben op het gebied van maskertjes. Elke masker heeft overigens zijn eigen werking, deze werking wordt duidelijk vermeld op de verpakking.

                                                                                                                   Voor het gezicht