Nagels verstevigen

zaterdag 23 november 2013 - 14:04 uur

Nagels, je kunt er zoveel mee doen. Natuurlijk, de nagels van de vrouw horen er mooi uit te zien, daarom is het ook handig om de nagels goed te verzorgen. Wanneer de nagels niet goed verzorgd worden is de kans groot de er snel een hakkel of scheur in de nagel komt.

Nagels laten groeien

Nagels kunnen erg mooi zijn, hierbij zul je ze wel moeten aten groeien en goed verzorgen. Ze moeten natuurlijk niet te lang worden, een millimeter of 3 a 4 is al voldoende. Het is wel zo dat nagels snel kunnen afbreken of scheuren wanneer ze te lang zijn, om deze reden is het verstandig om de nagels goed rond af te vijlen en voldoende fruit te eten. Wanneer de nagels snel afbreken kan het namelijk duiden op een vitamine te kort. Het is mogelijk om voedingssupplementen met tarwekiemolie en biergist in te nemen, deze voedingsmiddelen maken de nagels namelijk sterker. Uiteraard helpen de vitamines in fruit ook in het proces van de verstevigende nagel.

Vijlen
Nagels kunnen snel afbreken, voornamelijk slappe nagels. Veel mensen knippen hun nagels, dit is eigenlijk helemaal niet goed voor de nagel. Eigenlijk hoort elke nagel stuk voor stuk gevijld te worden. Het gebruik van een zandvijl kan erg handig zijn en het is het beste om in één en dezelfde richting te blijven vijlen. Naast dat je dezelfde richting moet aanhouden tijdens het vijlen, moet je de nagels ook met de groeirichting meevijlen. Hierbij vijl je dus van buiten naar binnen. Omdat vijlen beter is dan knippen of scheuren van de nagel, is het handig om altijd een vijl bij de hand te hebben. Door een vijl bij de hand te hebben kun je de scheur of hakkel snel verwijderen en hoef je er niet de hele dag mee rond te lopen of de nagel af te scheuren.

                                                                                         Saturday - Nails
Nagellak
Iedere vrouw heeft wel nagellak, de een meer als de ander. Er zijn veel verschillende kleuren nagellak verkrijgbaar, het is zelfs mogelijk om nagellak met glittertjes te kopen. Nagellaken kan vrij snel en is vrij simpel, hierdoor dragen veel vrouwen nagellak. Daarnaast staat nagellak staat ook stijlvol en modern, ook is het mogelijk om de nagellak met de kleding te matchen.

Nagellak heeft ook een versterkende werking. De nagellak kan er namelijk voor zorgen dat de nagels een verstekende factor bieden. Hierbij zul je wel geduld moeten hebben. De tactiek is overigens vrij simpel, namelijk:
- Breng eerst een dunne laag nagellak aan van de kleur die je op je nagels wilt.
- Wacht 10 tot 20 minuten en probeer in dit half uur de nagels niet te beschadigen.
- Breng als volgens een tweede laag nagellak aan van de kleur die je bij de eerste laag ook hebt gebruik, deze laag mag overigens een stuk dikker aangebracht worden.
- Wacht één half uur tot 20 minuten, probeer in deze tijd weer niets van de nagels te beschadigen

Deze methode neemt ongeveer één uur in beslag, maar het resultaat mag we wezen. De nagels worden zichtbaar versterkt waardoor de kans op een hakkel of scheur in de nagel verminderd wordt.