Epileren

woensdag 06 november 2013 - 14:04 uur

Iedere vrouw verzorgt zichzelf op haar eigen manier. Hierbij kun je het ontharen van je lichaam niet vergeten. Vrouwen vinden het namelijk fijn als hun benen, bikinilijn en oksels zijn onthaart, daarnaast is het ook erg prettig om verdwaalde haren over het lichaam te kunnen verwijderen. Het is mogelijk om verschillende lichaamsdelen te epileren, namelijk de benen, armen en wenkbrauwen. Over het algemeen kan epileren erg pijnlijk zijn, dit omdat je letterlijk de haren met de wortel uit de huid trekt. Door deze manier van ontharing hoef je je maar één keer per maand hoeven te ontharen. Stoppels zijn bij epileren ook uit den boze, er is namelijk maar een kleine kans dat je last van stoppels krijgt wanneer je je haar onthaart doormiddel van een epileerapparaat. 

Waarom epileren?
Overal haartjes, op plaatsen waar de vrouw ze eigenlijk niet wil hebben. Gelukkig zijn der verschillende manieren om deze haartjes te verwijderen. Niemand zit natuurlijk op behaarde benen te wachten wanneer de vrouw een leuk kort jurkje draagt en de benen goed zichtbaar zijn. Vrouwen epileren ze voornamelijk omdat de haren op deze ontharingsmanier langer wegblijven, hierbij zijn de haartjes wel tot één maand verdwenen. Wanneer de vrouw beslist de haartjes op de lichaamsdelen te scheren zullen de haartjes binnen één a twee weken alweer zichtbaar worden en is de kans op stoppels groter.


epileren

Apparatuur
Er zijn verschillende soorten apparaten verkrijgbaar op het gebied van epileren. Het is natuurlijk mogelijk om haartje voor haartje uit je lichaam te trekken met een epileertang, maar het is ook mogelijk om een apparaat te gebruiken. Bij dit apparaat worden ook alle haartjes uit de huid getrokken maar dan vele malen sneller dan de epileertang. Onder een epileertang kun je ook wel een pincet verstaan. Uiteraard worden de wenkbrauwen altijd met een pincet gedaan, een epileerapparaat is namelijk niet geschikt voor het fijnere werk.

Er zijn verschillende epileerapparaten op de markt, deze verschillen voornamelijk qua kwaliteit en prijs. Elk apparaat doet zijn werk, maar vrouwen houden ervan dat de duur en kwaliteit van het apparaat er goed is. Hierbij zal je een hogere prijsklasse voor moeten betalen. Natuurlijk wil je de alle haartjes verdwenen zijn naar het ontharingsproces met het epileerapparaat, toch?