Bereidingswijze Bloody Mary cocktail

zondag 18 augustus 2013 - 13:04 uur

De cocktail Bloody Mary klinkt over het algemeen niet heel aantrekkelijk. Maar wanneer je de cocktail gedronken hebt zal je hem snel weer drinken. Dit omdat de smaaksensatie van deze cocktail erg goed is, hierdoor geniet je van elke slok.

De naam
De cocktail wordt door het rode uiterlijk vernoemd naar koningin Maria I van Engeland. Deze vrouw had als bijnaam Bloody Mary. Overigens zijn er ook een aantal films uitgebracht met de titel ‘bloody mary’, in deze films gaat het er erg bloederig aan toe. Natuurlijk zou het ook wel eens leuk zijn om deze films te zien, deze zijn vaak nog te verkrijgen in een videotheek of in dvd en cd winkels. Let op! het zijn wel horror/thriller films, wanneer je daar niet van houdt kun je de films overigens beter niet kijken.

Ingrediënten
- Selderijzout
- Vodka
- Worchestershiresaus
- Tomatensap
- Tabasco
- Verse zwarte peper
- limoen
- IJsblokjes

De bereidingswijze
De cocktail Bloody Mary kun je het beste bereiden met een cocktailshaker. Vul deze cocktailschaker met 4 tot 5 ijsklontjes. Voeg daarna de volgende ingrediënten toe met de volgende maateenheden:
- Een snufje gemaalde zwarte peper
- 2 borrelglaasjes Vodka
- 6 borrelglaasjes Tomatensap

Nadat je deze ingrediënten hebt toegevoegd, zal je de ingrediënten eventjes goed door elkaar moeten schudden. Na het schudden moet het volgende nog toegevoegd worden:
- 3 druppels Worchestershiresaus
- 2 druppels tabasco
- Het sap van een kwart limoen
- Een snufje selderijzout

Wanneer je deze ingrediënten hebt toegevoegd is het verstandig om de cocktailshaker nog eventjes heen en weer te shaken. Daarna kan het handig zijn om het drankje met een zeef te zuiveren. Daarna kun je de cocktail inschenken in een longdrinkglas of een whiskyglas. Overigens maakt het niet uit welke van deze twee glazen je gebruikt, de cocktail wordt over het algemeen in één van deze twee glazen geserveerd.

                                                                                                                                                   Bloody Mary Cocktail @ Beach House At Cardiff by the Sea