Bereidingswijze Tequila Sunrise cocktail

woensdag 04 september 2013 - 13:04 uur

De Tequila Sunrise een heerlijke cocktail voor in de zomer. De kleuren geel en oranje die in dit drankje voorkomen doen je in principe al denken aan het mooie weer. In principe betekend deze cocktail letterlijk ‘de zonsopgang van tequila’. De naam is bedacht omdat de kleuren je doen denken aan een zonsopgang. Overigens is het drankje niet moeilijk om te maken en wordt over het algemeen gemaakt van vruchtensap, grenadine en tequila.

De naam
De naam van de Tequila Sunrise is overigens niet bekend. Cocktails worden natuurlijk regelmatig naar bekende en populaire films genoemd, maar of deze cocktail eerder bestond dan de film is niet bekend. Uiteraard klinkt het ook heel logisch dat deze cocktailnaam is bedacht door de kleurencombinatie van het drankje.

Ingrediënten
- Tequila
- Grenadine
- Jus d’orange
- IJsblokjes

Bereidingswijze
Een Tequila Sunrise is over het algemeen heel eenvoudig te maken. Dit omdat er weinig ingrediënten inzitten en het drankje gewoon ingegoten hoeft te worden en niet gemixt met een cocktailshaker. Om de maateenheid te bepalen is het handig om een borrelglas te gebruiken. Over het algemeen wordt de Tequila Sunrise geserveerd in een longdrinkglas of een hoog cocktailglas. Wanneer je het geschikte glas op het aanrecht hebt gezet kun je vervolgens 3 tot 4 ijsblokjes in het glas doen. Daarna vul je 2 borrelglazen met tequila die als volgens toegevoegd worden aan het glas. Wanneer je dat hebt gedaan, kun je de rest van het glas vullen met jus d’orange. Vul het glas overigens niet helemaal vol, dit omdat er nog een klein scheutje grenadine toegevoegd moet worden. De grenadine zorgt ervoor dat de onderkant mooi rood/oranje van kleur wordt.

                                                                                                Tequila Sunrise