Bereidingswijze Long Island Iced Tea cocktail

zaterdag 12 oktober 2013 - 12:04 uur

Overal kom je dit drankje wel tegen, in een café of in een restaurant. De Long Island Iced Tea is wereldwijd erg bekend. Natuurlijk smaken verschillen, maar doordat de smaken verschillen zijn er ook veel varianten van deze cocktail ontstaan. De bereidingswijze van de originele long island iced tea willen wij hierbij eventjes weer ophelderen.

De Long Island Ice tea wordt ook wel Long Island genoemd. Deze cocktail i ontstaan in de Verenigde Staten maar in tegenwoordig wordt dit drankje wereldwijd gedronken. Overigens heeft de cocktails een hoog alcoholgemiddelde dan het gemiddelde van alle cocktails. Daarom is het van de belang om te genieten met mate.

Varianten
Naast de originele Long Island Iced Tea zijn er verschillende varianten van deze cocktail. Uiteraard worden bij de meeste varianten van deze cocktail wel de juiste benodigdheden en hoeveelheden gebruikt. Maar sommige ingrediënten die deze cocktail bevatten worden vervangen door een ander ingrediënt. Zo wordt tequila vervangen door brandewijn of cola vervangen door ijsthee. Overigens bevat het drankje in de originele variant geen ice tea, terwijl je dit aan de hand van de naam wel verwacht.

Ingrediënten
- Witte rum
- Vodka
- Gin
- Tequila
- Cola
- Citroensap
- Triple sec
- IJsblokjes

Bereidingswijze
De Long Island Iced Tea wordt voornamelijk geserveerd in een longdrink glas. Voeg in dit lag 3 tot 4 ijsblokjes toe, deze cocktail bereid je net als Sex on the beach, hierbij wordt geen cocktailshaker gebruikt en giet je alle dranken gewoon op volgorde over de ijsklontjes heen. Om de juiste maateenheid te bepalen kun je het beste een borrelglas gebruiken. De eerste ingrediënten die in het glas geschonken moeten worden zijn als volgends:
- ¾ borrelglas Vodka
- ¾ borrelglas Tequila
- ¾ borrelglas Gin
- ¾ borrelglas Witte rum
- ¾ borrelglas Triple sec

Voeg deze ingrediënten op volgorde van boven naar onder toe aan het longdrink glas. Wanneer deze ingrediënten zijn toegevoegd aan het glas, zal er nog cola toegevoegd moeten worden aan het glas. Het is de bedoeling dat je een scheut cola in het glas giet, hierbij zijn geen maateenheden voor maar gaat het om de smaak van de mens. De ene houdt bijvoorbeeld van iets meer cola in deze cocktail dan de ander. Nadat alle ingrediënten zijn toegevoegd kan het handig zijn om het drankje nog eventjes te roeren en daarna kun je er heerlijk van genieten!

                                                                                                             Long Island Iced Tea #cocktail