Bereidingswijze Cosmopolitan cocktail

maandag 05 augustus 2013 - 13:04 uur

De cosmopolitan straalt in principe luxe uit. Het heerlijke roze drankje dat voornamelijk op terrassen en luxueuze grandcafés en restaurants wordt geserveerd. Tegenwoordig is dit al heel anders, veel restaurants en cafés kunnen dit drankje aanbieden. Maar natuurlijk, wanneer je eenmaal dit drankje hebt gehad zou je hem ook zelf willen maken. Dit kan gelukkig, hierbij leg in het originele recept van de cosmopolitan uit.

De cosmopolitan is eigenlijk best lang op de markt, maar vanaf het moment dat deze cocktail de gepromoot werd in sex & the city is het drankje uiterst populair. In principe wordt de cosmopolitan al vanaf de jaren 70 klaar gemaakt. Echter was het drankje nog niet wereldwijd bekend en bereikte daarmee alleen de VS, San Francisco en New York. Vanaf het moment dat de televisieserie wereldwijd is uitgezonden, is het drankje ook wereldwijd bekend geworden. Daarentegen heeft de cocktail zich gericht op een specifieke doelgroep, namelijk de vrouw.

Ingrediënten
- Cointreau
- Verse limoen
- Cranberry sap
- Vodka
- IJsklontjes

                                                                                                                 Cosmopolitan
Bereidingswijze
Wanneer je besluit een cosmopolitan te breiden, is het handig om een cocktailshaker en één borrelglas. Het borrelglas is erg handig om de metingen van de ingrediënten goed in te schatten. Pak ten eerste de cocktailshaker doe mix hierin het volgende:
- 3 borrelglaasjes vodka
- 1 borrelglas Cointreau
- 1 borrelglas limoensap
- 1 klein scheutje cranberry sap
- 4 tot 5 ijsklontjes

Wanneer deze ingrediënten in de cocktailshaker zitten, kun je de shaker sluiten. Shake al volgends de schaker goed op en neer, ongeveer 30 seconde tot een minuut.

Een cosmopolitan wordt over het algemeen geserveerd in een cocktailglas. Over het algemeen is het drankje mooi roze van kleur, wanneer deze kleur nog erg licht is, is het mogelijk om nog wat extra cranberry sap aan het drankje toe te voegen. Natuurlijk is het wel weer van belang om de cranberry sap aan de shakebeker toe te voegen, om alle ingrediënten weer goed met elkaar de mixen.