Bereidingswijze Sex on the Beach cocktail

dinsdag 29 oktober 2013 - 12:04 uur

Heerlijk, je zit in je achtertuin en hebt opeens trek in een cocktail. Maar hoe maak je eigenlijk een cocktail? En wat zit er eigenlijk in een cocktail? Er zijn verschillende soorten recepten, hierbij leg ik het originele recept van Sex on the beach uit.

De cocktail Sex on the beach is een van de weinige cocktails die je niet met een cocktailshaker hoeft te bereiden. Je kunt bijwijzen van speken ook wel zeggen dat deze cocktail ook wel ‘on the rocks’ wordt bereid. Hierbij worden de Vodka en andere ingrediënten die in het drankje behoren over de ijsklontjes geschonken. Overigens is Sex on the beach erg makkelijk te bereiden, dit omdat je van elke drank anderhalve borrelglas nodig hebt.

Ingrediënten
- Vodka
- Sinaasappelsap
- Peach Tree
- Cranberry sap
- IJsklontjes

Bereidingswijze
Gebruik bij voorkeur een longdrinkglas of een hoog cocktailglas met 4 tot 5 ijsklontjes. Het kan erg handig zijn om bij het meten van de hoeveelheid aan dranken een borrelglas te gebruiken. Dit kan doordat er van elk ingrediënt de zelfde hoeveelheid nodig is, namelijk 30 ml. Schenk eerst anderhalf borrelglas vodka en peach tree in het glas. Wanneer je dit hebt gedaan kun je anderhalf borrelglas sinaasappelsap en als laatste cranberry sap aan het drankje toevoegen. Nadat je deze ingrediënten hebt toegevoegd is het belangrijk om de cocktail goed door te roeren om alle smaken met elkaar te vermengen. Wanneer je een Sex on the Beach maakt is het wel belangrijk om deze volgorde aan te houden, dit om de juiste kleuren combinatie in het glas te kunnen weergeven.


 Sex on the beach