Wat heb je nodig als pedicure?

donderdag 18 juli 2013 - 19:13 uur

Ga je voor je zelf aan de gang als pedicure dan moet er rekening gehouden met een investering in producten en benodigdheden die je nodig hebt.

Hier een lijst met producten je vooral nodig hebt:
- Vijlen voor de voeten;
- Pedicure motor;
- Diamantvrezen en tungsten vrezen;
- Verschillende crèmes voor de voeten;
- Desinfectie voor de apparatuur en de voeten;
- Handschoenen en mondkapjes;
- Verband materiaal voor wondjes;
- Scalpel mesjes;
- Steriele naalden;
- Koffer voor huis bezoeken;
- Verschillende speciale tangen;
- Nagelknippers verschillende soorten

Dit is een greep uit de benodigdheden van een pedicure. Als je het zo op een rijtje ziet, kan je gemakkelijk zien dat het voor een pedicure inderdaad makkelijk is om huis bezoeken te doen. Er staan een hoop producten, maar wel vervoerbare producten die gemakkelijk mee genomen kunnen worden.

Wat is pedicure?
Ingegroeide teennagels, likdoorns of last van eelt? Daarvoor is een pedicure, die helpt je er vanaf te komen. Een pedicure verzorgt je voeten.

Een pedicure houd zich voornamelijk bezig met de medische kant van de voeten, maar het kan ook cosmetisch zijn. De cosmetische kant van de pedicure is de nagels vijlen en lakken. Ook hoort er bij de cosmetische kant van pedicure een voetmassage. Vaak bevinden zich in wellnesscenter cosmetische pediures plaats.

Toch houdt een pedicure zich meer bezig met de medische kant van het vak. De pedicure verwijdert eelt, likdoorns en behandeld ingegroeide teennagels en kalknagels. Ook kunnen er bij een pedicure steunzolen worden opgemeten. Vaak komen pedicures aan huis of hebben een praktijk aan huis.