Jezelf een pedicure geven

woensdag 26 juni 2013 - 18:25 uur

Je voeten verzorgen kan helemaal geen kwaad, ze worden vaak vergeten en daarentegen worden handen wel extra goed verzorgd. Ook is het heerlijk om je voeten lekker te verwennen. Hoe kan je op de beste manier je voeten verzorgen?

Stap 1. Controleer de voeten.
Kijk hoe de huid van de voeten er uitziet. Heb je echt last van je voeten, ga dan toch naar de pedicure.

Stap 2. Desinfecteer je voeten.
Dat doe je door wat desinfecterend middel op een wattenschijfje te doen en je voeten er mee in te smeren. Zitten er nog resten nagellak op de nagels verwijder dat dan met nagellak remover zonder aceton.

Stap 3. Knip je nagels recht af.
Knip je ze rond af dan is er een kans dat je ingegroeide teennagels krijgt, het doet niet alleen pijn maar het kan ook zo erg worden dat je de ingegroeide teennagel moet laten verwijderen in het ziekenhuis. Je kunt wel de zijkanten een beetje rond vijlen.

Stap 4. Smeer je nagelriemen in.
Na het knippen en vijlen van de nagels kan je de nagelriemen in smeren met lekkere olie, daar blijven de nagelriemen soepel van.

Stap 5. Verwijder eelt.
Eelt verwijderen moet voorzichtig gebeuren. Waar je het meeste eelt heb zitten kan je verwijderen met een eelt mesje, heb je dit niet dan kan je ook gewon met een eelt vijl het meeste weghalen. Haal nooit te veel eelt weg, eelt is ook een bescherming voor je voeten.

Stap 6. Maak je nagels en nagelomgeving schoon.
Als je nagels en voet weer netjes zijn bijgewerkt is het belangrijk om de voeten weer schoon te maken met desinfecterend middel, zo voorkom je wondjes. Ook is het op die manier makkelijker om je nagels te kunnen lakken.

Stap 7. Lak je nagels.
Je kan er voor kiezen om je nagels te lakken, dat hoeft natuurlijk niet. Als je je nagels wel wilt lakken kan je kiezen voor een leuk kleurtje of een base coat. Om het lakken van de teennagels makkelijker te maken kan je een tenen spreider gebruiken.

Stap 8. Masseer je moeten.
Als je nagellak goed opgedroogd is kan je de pedicure met een massage afsluiten. Dat kan je doen met een lekkere crème of olie. Doordat je je voeten een massage geeft komt de bloedsomloop goed op gang.

Je voeten zullen als herboren aanvoelen.