Behandelingen pedicure

zondag 16 juni 2013 - 15:39 uur

Behandelingen die een pedicure kunt uitvoeren zijn bijvoorbeeld: Een basisbehandeling, die bestaat uit knippen van nagels, het verwijderen van likdoorns en eelt, het behandelen van verdikte nagels en ingegroeide nagels, het verzorgen van de tenen en het inmasseren van de voeten met crème of olie.

Ook kan er voor gekozen worden om er een extra behandeling bij te doen zoals een voetmasker, voetenscrub of voetbad met dode zeezout.Ook kan de pedicure voor een cosmetische voetverzorging kiezen. Die kan bestaan uit een voetbad met heerlijk ruikende oliën. Een voetsrub om de dode huidcellen te verwijderen en een voetmasker. Uiteindelijk zou er nog gekozen kunnen worden om gelnagels op de teennagels te laten zetten bijvoorbeeld met een mooie french manicure

Uiteindelijk kan er ook voor gekozen worden om massages uit te voeren voor de voeten. Voetreflexmassage, dat houd in dat er reflexpunten in de voeten zitten die corresponderen met organen. Voel je je niet lekker dan kan dit komen omdat er giftige stoffen zijn opgehoopt in de organen via voetreflex kunnen die blokkades worden opgeheven.

Aan de slag als pedicure
Heb je een cursus pedicure afgerond dan heb je een MBO niveau diploma. Met dit diploma kan je een eigen praktijk als zelfstandig ondernemer opzetten. Met weinig starters geld kan je al gemakkelijk aan de gang, je kunt een huis aan huis praktijk opzetten of een praktijk aan huis. Ook kan je als pedicure uitbreiden naar bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste en nagelstyliste. Op deze manier kan je een all-round service bieden aan je klanten.

Je kan er ook voor kiezen om als werknemer aan de slag te gaan. Dan werk je bijvoorbeeld bij een sauna, ziekenhuis, schoonheidssalon, beautyfarm of verzorgingshuis. Wanneer je een eigen onderneming start ben je verplicht om je in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dat kan tot maximaal een week na starten van het bedrijf. Je krijgt een KvK-nummer toe gewezen en bent verplicht die op alle correspondentie te vermelden. Ook ben je verplicht om aangifte bij de belastingdienst te doen. Als je een eenmanszaak, vof of cv begint geeft de Kamer van Koophandel de bedrijf gegevens door aan de belastingdienst.